flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості в Іршавському районному суді

07 жовтня 2022, 11:41

 

 

В рамках тижня правових знань  06 жовтня  2022  року Іршавський районний суд Закарпатської області в супроводі вчителя з правознавства Бойко М.П. відвідали учні 10-х класів Ільницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів Іршавської міської ради Закарпатської області.

Школярів привітав керівник апарату суду Веждел А.А., розповів  учням про роботу Іршавського районного суду, провів екскурсію судом,  показав  канцелярію суду та розповів про порядок звернення громадян до суду, учні відвідали кімнату для конвою, та зали судових засідань.

Заступник керівника апарату суду Куртинець М.М., ознайомила учнів із   правилами  поведінки в суді, як підготуватись до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в приміщенні суду, як поводити себе під час слухання справи  та  як звернутися до суду.

Чи сперечався хтось і колись, чому виникають суперечки і як їх можливо вирішити, хто зі школярів вважає себе справедливим, і чи хочуть вони себе перевірити - на ці запитання відвідувачі екскурсії змогли отримати відповіді, подивившись мультфільми про судовий процес "Кінь проти хом’яка" та «Слон проти Жирафа» (створено за підтримки Проекту USAID та Асоціації розвитку суддівського самоврядування України), школярі були залучені до вирішення даних спорів, а ті, хто правильно вирішив спір, отримали пам’ятні сувеніри. 

Сьогоднішні відвідувачі були активними, задавали багато запитань стосовно роботи суду, що свідчить про їх високий рівень правових знань.

         На завершення учні подякували за проведений захід та цікаву екскурсію Іршавським районним судом.

      

Прес  служба Іршавського районного суду