flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей для учнів Ільницької гімназії

07 грудня 2023, 16:13

З нагоди дня прав людини 07 грудня  2023  року Іршавський районний суд Закарпатської області відвідали учні  8 та 9  класів Ільницької гімназії в супроводі вчителя правознавства  Палош Д.Д., класного керівника Лешак М.В. та психолога Корольової В.В.

Школярів привітала голова суду Бобик О.І. та розповіла про доступ до суддівської професії, про  атрибутику судової гілки влади, та про справи які розглядаються судом.

         Керівник апарату суду Веждел А.А., розповів  учням про роботу Іршавського районного суду, провів екскурсію судом,  показав  канцелярію суду та розповів про порядок звернення громадян до суду, учні відвідали кімнату для конвою, та зали судових засідань.

Заступник керівника апарату суду Куртинець М.М., ознайомила учнів із   правилами  поведінки в суді, як підготуватись до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в приміщенні суду, як поводити себе під час слухання справи  та  як звернутися до суду.

Школярі, після перегляду тематичних мультфільмів про судовий процес "Кінь проти хом’яка" та «Слон проти Жирафа» (створено за підтримки Проекту USAID та Асоціації розвитку суддівського самоврядування України), були залучені до  вирішення  даних спорів.

         На завершення учні подякували за проведений захід та цікаву екскурсію Іршавським районним судом.

 

Прес  служба Іршавського районного суду